Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

H μυστική δίαιτα της Θάτσερ

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα μαύρο, δερμάτινο ημερολόγιο τσέπης της Σιδηράς Κυρίας ένα χαρτί στο οποίο είχε σημειώσει τη δίαιτα που έκανε πριν τη νίκη της το 1979, και η οποία περιλάμβανε 28 αυγά την εβδομάδα. Ακολουθώντας αυστηρή διατροφή, με πολλές πρωτεΐνες, η Θάτσερ έχασε 10 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες. Μπορούσε να πίνει whisky αλλά μόνο τρώγοντας ταυτόχρονα κρέας, που και αυτό έχει πολλές πρωτεΐνες.
Τα έγγραφα που αναφέρουν αυτή την προσπάθειά της να είναι σε φόρμα, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός, κυκλοφόρησαν πρόσφατα ανάμεσα σε χιλιάδες δικά της από το Margaret Thatcher Foundation. Καθώς φαίνεται ήθελε να είναι πολύ κομψή στην πρώτη από τις τρεις καμπάνιες που την οδήγησαν στη νίκη. Όσοι την ξέρουν, λένε ότι το έκανε κυρίως για τις κάμερες. Είναι βέβαια γεγονός ότι ποτέ δεν είχε σοβαρό πρόβλημα με το βάρος της καθώς είναι υπερκινητική και κάνει πολλές καύσεις. Η Θάτσερ, σήμερα 84 ετών, εμφανίστηκε σε μια περίοδο που οι προσδοκίες του εκλογικού σώματος άρχισαν να αλλάζουν και η «εικόνα» άρχισε να παίζει σημαντικό ρόλο.
Το περιεχόμενο και ο χαρακτήρας της δίαιτας

- Το πρωινό της περιλάμβανε 1 grapefruit, 1-2 αβγά, μαύρο καφέ ή τσάι.

- Το μεσημεριανό περιλάμβανε πάντα δύο αβγά ενώ το βραδινό τις περισσότερες φορές ήταν μοσχαρίσιο φιλέτο, αρνίσια παϊδάκια ή ψάρι.

- Τα περισσότερα τα τηρούσε πιστά γιατί ήταν τσεκαρισμένα στο χαρτί. Είχε όμως βάλει «Χ» στα αβγά και το grapefruit της Δευτέρας, συνήθεια που προφανώς δεν ακολουθούσε.

- Το καλά διπλωμένο χειρόγραφο είχε τίτλο "The Mayo Clinic Diet" και την προειδοποίηση ότι δεν πρέπει διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες. Εκπρόσωπος ωστόσο της Mayo Clinic δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα τόσο αυστηρές δίαιτες. Αντίθετα προτείνουν χορταστικές μερίδες με τροφές όμως που έχουν λίγες θερμίδες.

Ακόμα και η ίδια η Θάτσερ έλεγε το 1979 στην εφημερίδα “The Sun” ότι δεν ακολουθεί συγκεκριμένη δίαιτα. Έλεγε επίσης ότι φοράει νούμερο 14 και ζυγίζει 60 κιλά. Αν και δεν ήταν τότε ειλικρινής, τα χαρτιά που βρέθηκαν αποκαλύπτουν ότι η μάχη για μια κομψή σιλουέτα ήταν εξίσου δύσκολη με αυτήν για την κατάκτηση της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...