Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το top model που σημάδεψε τη ζωή του

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας έχουν στιγματίσει τη ζωή του γνωστού μοντέλου-επιχειρηματία που διατηρούσε σχέση με top model και προ ημερών συνελήφθη για ναρκωτικά! Ο 36χρονος Γιάννης Φιωτάκης, στα άγουρα χρόνια της εφηβείας του έζησε μπροστά στα μάτια του τον τραγικό θάνατο της μητέρας του...
Η άτυχη Πόπη Φιωτάκη -μια μελαχρινή καλλονή και γνωστό μοντέλο στις δεκαετίες του ’70 και του '80 που έκανε καριέρα με το ψευδώνυμο «Μελανί»- έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της αφήνοντας πίσω της πολλά ερωτήματα για το αν ο θάνατός της ήταν ατύχημα ή αυτοκτονία... Λίγα χρόνια μετά έχασε και τον πατέρα του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ πέρσι έφυγε από τη ζωή και ο αγαπημένος παππούς του που -μαζί με τη γιαγιά του- ήταν μετά τον θάνατο των γονιών του οι φύλακες-άγγελοί του.
Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τις πτυχές του δράματος που βίωσε ο Γιάννης Φιωτάκης μετά τον χαμό της μητέρας του καταλήγουν στο ότι το μοντέλο δεν έσβησε ποτέ τις άσχημες εικόνες που γράφτηκαν στο μυαλό του από αυτό το θλιβερό συμβάν που συνέβη πριν από είκοσι χρόνια. «Εκείνο το μοιραίο πρωί, η Μελανί είχε πάει σε γνωστό κατάστημα για να ψωνίσει κρέμες και διάφορα άλλα καλλυντικά τα οποία θα έπαιρνε μαζί της στις διακοπές που ετοιμαζόταν να πάει με την οικογένειά της» λέει στην «Espresso» άνθρωπος του στενού της περιβάλλοντος. «Ηταν ευδιάθετη και τίποτα στη συμπεριφορά της δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε στη συνέχεια».

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ της εποχής, λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη στο δρόμο και τραυματισμένη θανάσιμα. Ειπώθηκε ότι έπεσε από τον δεύτερο όροφο του τετραώροφου οικήματος στον Νέο Κόσμο, όπου έμενε, χωρίς ποτέ να διευκρινιστούν οι συνθήκες. Αν ήταν ατύχημα ή αυτοκτονία...

Η ίδια πηγή μάς αποκαλύπτει το σοκ που έπαθε ο νεαρός γιος της όταν πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του είχε πέσει από το μπαλκόνι. «Τη στιγμή της πτώσης ο Γιάννης ήταν στο μπάνιο και άκουσε φωνές από τους περίοικους που βρήκαν τη Μελανί πεσμένη στο δρόμο. Κατέβηκε κάτω και μόλις την είδε σε αυτή την κατάσταση άρχισε να της φωνάζει με όλη του τη δύναμη: “Μαμά, σήκω! Μαμά σήκω! Είμαι ο Γιάννης, ο γιος σου!” Τη μετέφεραν στον “Ευαγγελισμό”. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της... Την τραυματική εμπειρία του θανάτου της μητέρας του δεν την ξεπέρασε ποτέ...»

Το 1996 -έξι χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας του- ο Γιάννης Φιωτάκης χάνει και τον πατέρα του. «Ο πατέρας του Θεόδωρος Φιωτάκης, που ήταν ένας λεβεντάνθρωπος, είχε κάποια μπερδέματα στη δουλειά του. Πέθανε ξαφνικά προξενώντας στον γιο του το δεύτερο μεγάλο σοκ. Το κενό των γονιών του φρόντισε να καλύψει με την παρουσία του λατρεμένου του παππού και της πολυαγαπημένης του γιαγιάς -τους γονείς της μητέρας του- που από εκείνη τη στιγμή τον ανέλαβαν προσωπικά» συνεχίζει η ίδια πηγή.

Πριν από ένα χρόνο πέθανε ο παππούς του Γιάννης Κουμουνδούρος και σήμερα είναι στη ζωή μόνο η γιαγιά του, η δραστήρια και πολύ ζωντανή κυρία Καίτη Κουμουνδούρου που ο ίδιος την αποκαλεί «μαμά». Η γιαγιά του είναι ο άνθρωπος που στέκεται στο πλευρό του με αληθινή αγάπη και τον στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της και στη σημερινή περιπέτειά του.

«Η Μελανί με τη σπάνια ομορφιά»

Η μητέρα του Γιάννη Φιωτάκη, η Πόπη Κουμουνδούρου-Φιωτάκη έγινε γνωστή στο χώρο του μόντελινγκ με το όνομα Μελανί. Τα φωτεινά μάτια, τα σαρκώδη χείλη και η εντυπωσιακή κορμοστασιά της άφησαν εποχή στους κύκλους της μόδας. «Η Μελανί -που της χάρισαν αυτό το ψευδώνυμο λόγω της μελαχρινής ομορφιάς της- ήταν μια ζωγραφιστή κούκλα» μας λέει παλιά συνάδελφός της. «Εκανε φωτογραφήσεις, διαφημιστικά, επιδείξεις μόδας και εξώφυλλα, όπως στα περιοδικά “Φαντάζιο” και “Γυναίκα”, βάζοντας τη δική της σφραγίδα! Για να καταλάβετε πόσο ωραία γυναίκα ήταν, σε μια επίδειξη μόδας στο “Hilton” όπου πρωταγωνιστούσε με άλλα γνωστά μοντέλα της εποχής, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ήταν παρών, την κάλεσε στο τραπέζι του να τη γνωρίσει. “Μια τέτοια καλλονή θα ήθελα να ξέρω αν είναι Ελληνίδα” της είπε με το γνώριμο ύφος του. Και την προσκάλεσε σε επίσημο γεύμα. Το να σε θαυμάσει ο Καραμανλής εκείνα τα χρόνια ήταν σπουδαίο. Αλλά -δυστυχώς- κόπηκε νωρίς το νήμα της ζωής της και έμεινε και η καριέρα της στη μέση».  ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ - ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...