Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Πέθανε ο σχεδιαστής Νίκος - Δύο μέρες μετά το τελευταίο show....

Πέθανε σήμερα ο ιδρυτής της "Nikos-Takis Haute Couture" Νίκος Τσιμπίλης, 80 χρ.

Η τελευταία του επίδειξη έγινε την Τρίτη το βράδι στο FOGS, στον Παράδεισο Αμαροσυίου, στα πλαίσια του διαγωνισμού Miss Europe Face. Τις υποψήφιες είχε ντύσει ο Οίκος Μόδας Νίκος ' Τάκης και ο σχεδιαστής Χάρης, δεξί χέρι του "δίδυμου των σχεδιαστών" είχε εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Νίκος, αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο της μόδας. Μαζί με το Τάκη, συνδύασαν πρώτοι τα υφαντά με τη μουσελίνα και άλλα πολυτελή υφάσματα, αφήνοντας έτσι το δικό τους στίγμα στο χώρο της ελληνικής μόδας. Στα Διεθνή Καλλιστεία που έγιναν στην Αθήνα το 1973, αναλαμβάνουν να ντύσουν τις 74 καλλονές που συμμετείχαν και σχεδιάζουν μια εντυπωσιακή βραδινή τουαλέτα, δώρο, για τη νικήτρια του διαγωνισμού, τη Miss Φιλιππίνες. Ακολούθησε μια σειρά από επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις που τους δόθηκαν στο Λος Άντζελες, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Alpen Town, Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Λίβανο, Καιρό και Τεχεράνη.

Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το L’ Officiel και το Vogue φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο. Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών. Στο διεθνές πελατολόγιο τους συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και ένας μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet-set, του κινηματογράφου και της τέχνης. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, η Margot Fontein, Jane Mansfield, Gigi Rogers, Liz Taylor, Jackie Onasis, Ursula Andres, Linda Evans, Αυτοκράτειρα Farah Debah, Ornella Mouti, Leticia Calderon, Geraldine Chaplin, Μαρία Κάλλας και οι σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ειρήνη Παππά, οι αδελφές Καλουτά και η Μαίρη Χρονοπούλου.

Ο Οίκος Νίκος - Τάκης έντυνε τις υποψήφιες του FACE αλλά και όλες τίς υποψήφιες των διεθνών διαγωνισμών που αναχωρούσαν για το εξωτερικό προκειμένου να πάρουν μέρος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί  την Παρασκευή, 19/2/2010  και ώρα 14:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...