Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το τελευταίο αντίο στον Alexander McQueen

Kate Moss
Η αυλαία έπεσε και επίσημα για τον Alexander McQueen, με την πραγματοποίηση της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον πρόωρα χαμένο σχεδιαστή, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Στην -χαμηλών τόνων- τελετή παρευρέθηκαν περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Kate Moss, η Naomi Campbell, η Daphne Guinness και η Stella McCartney. Η ακολουθία διήρκεσε σχεδόν 40 λεπτά, πριν η σορός του εξέλθει από την εκκλησία. Το φέρετρό του ήταν στολισμένο με λευκά, ροζ και κόκκινα τριαντάφυλλα, ενώ στο πίσω μέρος του, λευκά λουλούδια σχημάτιζαν το όνομα “Lee”, που ήταν και το πραγματικό όνομά του.
Naomi Campbell
Τα πέντε αδέλφια και ο πατέρας του βρέθηκαν στην τραγική θέση να τον κηδεύουν λίγες μέρες μετά τον θάνατο και της μητέρας του, ο οποίος εικάζεται πως ήταν ένας από τους σοβαρότερους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία. Λέγεται επίσης ότι ο Lee McQueen άφησε στο σπίτι του, όπου και βρέθηκε νεκρός, σημειώματα προς τα αγαπημένα του πρόσωπα. Κάποιοι συγγενείς του φόρεσαν στην κηδεία κλασικό κόκκινο καρό, ένα μοτίβο που ο 40χρονος σχεδιαστής είχε χρησιμοποιήσει πολύ στην κολεξιόν του “Highland Rape” το 2006, και το οποίο αποτέλεσε εμβληματικό στοιχείο του οίκου του.
Daphne Guinness
Οι φίλες του που σχετίζονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με τον χώρο της μόδας, τίμησαν τον πρόωρα χαμένο σχεδιαστή, πιθανότατα όπως θα ήθελε και ο ίδιος: φορώντας κομψές dramatic δημιουργίες, με πιο εντυπωσιακή αυτή της Daphne Guinness, που φόρεσε μια μαύρη κάπα φθινοπωρινής συλλογής του από το 2002.
Στο εγγύς μέλλον θα λάβει χώρα και μία ακόμα τελετή μνήμης προς τιμήν του, ανοιχτή στο κοινό, για την οποία όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...