Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Τρελά looks στο Λονδίνο

Σταθερές αξίες που χαρακτηρίζουν την Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο είναι ο βροχερός καιρός και τα τρελά, ασυνήθιστα looks που προτείνουν οι περισσότεροι σχεδιαστές στις πασαρέλες. Φυσικά δεν εξαιρείται η φετινή εβδομάδα που περιλάμβανε αρκετές τρελές, εκκεντρικές προτάσεις και κάποιοι αναρωτιούνται αν μπορούν να φορεθούν. Ας δούμε λοιπόν ποιες προτάσεις μας αιφνιδίασαν με την “edgy” φιλοσοφία τους.
- Η συλλογή Meadham Kirchoff είχε ως βασικό στοιχείο το extreme layering. Αμέτρητα υφάσματα διαφορετικών χρωμάτων, τοποθετημένα και ραμμένα το ένα πάνω στο άλλο, και κομμένα σε διαφορετικά μήκη, δημιουργούσαν ένα οπτικό κομφούζιο. Τα φορέματα είχαν χαρακτήρα folk αλλά με τόσα υφάσματα, μπέρδευαν πολύ το μάτι…

- Ο Marios Schwab παρουσίασε μια σειρά με περίεργα ανοίγματα και τρύπες σε επίμαχα σημεία του σώματος. Ήταν περίεργα αλλά όχι sexy. Το αυστηρό γεωμετρικό σχήμα των «ανοιγμάτων» αυτών αντί για δημιουργεί hot look, συνετέλεσε σε ένα look σχεδόν ανδρόγυνο.
- Η Holly Fulton πρότεινε πρωτοποριακό sexy streetwear με ασπρόμαυρα prints σε συνδυασμό με φανταχτερά πολύχρωμα μποτάκια. Είναι ευρηματικό αλλά σαφώς, λίγες και καλλίγραμμες θα τολμήσουν να το υιοθετήσουν.

- Η συλλογή Louise Gray είχε ως motto το “fur for fun”, καθώς περιλάμβανε πολύχρωμες ογκώδεις γούνες και γούνινα υποδήματα που έκαναν τα μοντέλα να δείχνουν «διπλάσια». Σε αυτό συντελούσαν και οι ζωηρές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί σε συνδυασμό με λευκό και μπεζ.

Πολλοί σχολίασαν ότι η μόδα έχει πάψει να είναι ρεαλιστική εδώ και χρόνια και συνεχίζει, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση αναμενόταν να προσγειώσει μερικούς σχεδιαστές. Λίγοι δημιουργούν φορέσιμα ρούχα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας. Τα καλά νέα βεβαίως, είναι ότι η αχαλίνωτη φαντασία τους αποδεικνύει πως η μόδα παραμένει τέχνη σε αυτή την πόλη κι ότι ακόμα υπάρχουν σχεδιαστές που δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από το εμπορικό κομμάτι της δουλειάς τους…

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...