Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

"Ο φίλος μου ο Alexander Mc Queen".

«Νιώθω ότι έφυγε άδικα, μόνος του, χωρίς κανένας να έχει αντιληφθεί τίποτα και να τον παροτρύνει να ζήσει». Ο Τάσος Σοφρωνίου, ενδυματολόγος και φωτογράφος του «Next top model» και ψυχή του μοντελοριάλιτι του ΑΝΤ1 που προχθές έριξε αυλαία, απαρηγόρητος θυμάται μοναδικές στιγμές που έζησε με τον φίλο του Alexander Mc Queen. Μιλάει πρώτη φορά για άγνωστες πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα του, για τα πάθη, τις αδυναμίες, τις φοβίες και τις ανησυχίες του.

Αλλωστε, δούλεψε για τέσσερα χρόνια με τον πρωτοποριακό σχεδιαστή μόδας που πρόσφατα έκοψε μόνος του το νήμα της ζωής του συγκλονίζοντας τον κόσμο. «Γνωριστήκαμε μέσω της μούσας του και fashion icon Isabella Blow. Εζησαν ένα ζηλευτό πλατωνικό έρωτα, αλλά είχαν κι εκρηκτικές διαφωνίες. Ηταν μια σχέση με πολύ πάθος! Δούλεψα με τον Lee, όπως λέγαμε τον Alexander, την περίοδο 1996-1999. Κάναμε και διακοπές μαζί στο οικογενειακό κάστρο της Isabella έξω από το Λονδίνο, που ήταν γεμάτο κειμήλια και πανοπλίες του 17ου αιώνα. Αυτός ο χώρος ήταν η απόλυτη πηγή έμπνευσης για τον Alexander. Αν και δηλωμένος ομοφυλόφιλος, λάτρευε τις γυναίκες. Ηταν γνωστές οι ιστορίες για γυναίκες υπαλλήλους του που, αν τις στενοχωρούσε ο σύντροφός τους, εκείνος φρόντιζε να τις εκπλήσσει με δώρα. Μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση των συλλογών του επέστρεφε στο στούντιο και προετοίμαζε την επόμενη επίδειξη. Ηταν γενναιόδωρος με αυτούς που αγαπούσε, αλλά ενίοτε ανεξέλεγκτος. Κανείς όμως δεν του κρατούσε κακία» μας λέει ο Τάσος.

Τι μπορεί όμως να οδήγησε τον σχεδιαστή στην αυτοκτονία; Ο Τάσος Σοφρωνίου αναζητεί την αιτία μέσα από την πολυσχιδή προσωπικότητα, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές του.

«Επειδή ήταν πολύ ρομαντικός, εικάζω -γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω 100%- ότι βίωνε μια απέραντη μοναξιά και σίγουρα έζησε μια δυνατή ερωτική απογοήτευση. Ερωτευόταν ολοκληρωτικά και καθώς ήταν στο κατώφλι των σαράντα ίσως δεν ένιωσε ότι είχε κάτι ουσιαστικό στα προσωπικά του, κάτι που τον τρέλανε. Οσο επιτυχημένος και αναγνωρισμένος κι αν είναι κάποιος, αυτό που ζητεί είναι πάντα το πιο απλό, το πλέον αυτονόητο, προσωπική ηρεμία και ευτυχία. Ο Alexander Mc Queen ήταν μεν επιτυχημένος επαγγελματίας, αλλά στα προσωπικά του είχε πρόβλημα».

Ο θάνατος τόσο του «Lee» όσο και της Isabella είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεπεράσει ο Τάσος Σοφρωνίου.
«Προσωπικά η μεγαλύτερη απώλεια που βίωσα ήταν ο θάνατος της Isabella, που έφυγε πριν από μερικά χρόνια. Εζησα ένα σοκ. Οι δυο τους στα μάτια μου ήταν ένα punk αριστοκρατικό ζευγάρι. Το δεύτερο σοκ το βίωσα με τον χαμό του Lee. Για μένα, μετά τον Yves Saint Laurent, ο χαμός του είναι ο αμέσως σημαντικότερος στη μόδα. Είμαι απαρηγόρητος, γιατί έζησα από κοντά την άνοδό του, που ήταν σταδιακή, και την επιτυχία του. Ομως θεωρώ ότι ακόμη δεν είχαμε δει παρά ένα ελάχιστο δείγμα από το τεράστιο ταλέντο του. Ηταν ο Kurt Cobain της σύγχρονης μόδας». ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...