Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Πανελλαδική γραμμή παροχής συμβουλών για παιδιά, εφήβους και γονείς από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Στοχεύοντας να βοηθήσει όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε μαζί με τον ΟΤΕ την «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί»
Η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» είναι πανελλαδικής εμβέλειας και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 21:00 με στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς. 
Η χρέωση είναι  μια αστική μονάδα, τόσο για αστικές όσο και υπεραστικές κλήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν προκειμένου να μοιράζονται ερωτήματα και προβλήματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους. Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει συμβουλευτική και κατευθύνσεις, για κάθε περίπτωση.
Η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» είναι διαθέσιμη χάρη στην έμπρακτη υποστήριξη του ΟΤΕ, ο οποίος διαθέτει την υποδομή αλλά και καλύπτει τα πάγια τέλη ενεργοποίησης και λειτουργίας της, καθώς και τη διαφορά μεταξύ αστικής και υπεραστικής κλήσης, για κλήσεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα. 
Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» αφορούν σε: 
  1. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης σε παιδιά και γονείς από ψυχολόγους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές σχετικά με:
  • την ψυχική υγεία των παιδιών
  • την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
  • τα παιδιά με ειδικές ανάγκες 
  • την Ένωση και τα σωματεία της
Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
  1. Παραπομπές σε υπηρεσίες και φορείς για τα παιδιά πανελλαδικά.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Ο ΟΤΕ υποστηρίζει τα τελευταία 6 χρόνια το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στο πλαίσιο του Προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Σχέση Ευθύνης». Η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών είναι στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος.

 Εξαίροντας το έργο των σωματείων που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα τόνισε: «Στον ΟΤΕ, συνεπείς στη στρατηγική μας εταιρικής υπευθυνότητας, εδώ και χρόνια στεκόμαστε, με αμείωτο ενδιαφέρον, στο πλευρό των παιδιών που έχουν ανάγκη. Σήμερα, με την ίδια αφοσίωση, επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», υποστηρίζοντας τη Γραμμή Επικοινωνίας «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα 10 σωματεία της Ένωσης και προσφέρουμε ελπίδα και ανακούφιση στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Στόχος μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με δράσεις που έχουν απτά αποτελέσματα και με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.»
       
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνεργάζονται, από το 1996, σε ένα πλαίσιο αγάπης, αλληλεγγύης και ισοτιμίας για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί κι ιδιαίτερα το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.
Τα  μέλη της Ένωσης είναι:
-Eταιρεία Προστασίας Σπαστικών
-Ίδρυμα «Η  Παιδική Στέγη»
-Ίδρυμα Κοινωνικής  Εργασίας – Χατζηπατέρειο, 
-Κέντρο Ειδικών  Ατόμων «Η Χαρά»
-Οι Φίλοι  της Μέριμνας 
-Οι Φίλοι  του Παιδιού 
-Πανελλήνια  Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού  Διαβήτη 
-Πνοή-Φίλοι  Εντατικής Θεραπείας Παιδιού 
-Φίλοι του  Ιδρύματος Θεοτόκος 
-Παιδικά  Χωριά SOS Ελλάδος
ΣΤΗΦΩΤΟ:  Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της τηλεφωνικής γραμμής «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Από αριστερά διακρίνονται οι: κα. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ, κ. Ιωάννης Παπαδάτος Επιστημονικός Υπεύθυνος «112 25» και κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...