Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

BAFTA backstage beauty

Με αφορμή τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και κυρίως το makeup των διασημοτήτων στα BAFTA awards, ο make-up artist της Lancôme, Benjamin Rousseau, που αναλαμβάνει τη μεταμόρφωσή πολλών stars μας δίνει beauty tips που θα σας κάνουν φωτογενείς έστω κι αν υποστηρίζετε ότι δεν είστε. Ιδού τα μυστικά του.
- Επιμένει ότι τα foundations με αποχρώσεις βασισμένες στο κίτρινο είναι πιο κολακευτικά γιατί εξουδετερώνουν ή απαλύνουν ατέλειες όπως οι κοκκινίλες ή τα σημάδια κόπωσης στο πρόσωπο. Τα πιο φωτεινά, ροζ ή λευκά foundations μεγεθύνουν και τονίζουν τέτοιες ατέλειες.

- Ξεκινάει απλώνοντας το foundation γύρω από τη μύτη και το στόμα ενώ στη συνέχεια το απλώνει στο υπόλοιπο πρόσωπο. Η πούδρα είναι must. Ωστόσο είναι μύθος ότι πρέπει να την εφαρμόζετε κάθε πέντε λεπτά. Απλώς χρειάζεστε μία απορροφητική πούδρα καλής ποιότητας. Το highlighter που μπαίνει πάνω από το ρουζ στα ζυγωματικά ή θα αναμιχθεί με το foundation είναι ένα προϊόν που δείχνει την επιδερμίδα πιο ξεκούραστη και φωτεινή.

- Σχετικά με την απόχρωση κραγιόν που θα επιλέξετε, λέει ότι δεν πρέπει ορίζεται από την ηλικία σας αλλά από το στυλ σας και τα ρούχα που φοράτε. Αν βάλετε φόρεμα σε σκούρες αποχρώσεις, προτιμήστε φωτεινό κραγιόν.

- Βασικό είναι να έχετε ακριβές περίγραμμα χειλιών. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε μολύβι χειλιών σε απόχρωση ίδια σχεδόν με του κραγιόν. Επίσης για να μην κυλήσει το χρώμα, πρέπει να σκουπίσετε το περιττό κραγιόν ταμπονάροντας με ένα χαρτομάντιλο.

- Στα μάτια ένα από τα μεγάλα μυστικά για φωτογενές βλέμμα είναι το μαύρο eyeliner σε σχήμα που να κολακεύει τα μάτια σας. Εξίσου σημαντική είναι και η mascara που πρέπει να απλώνετε κρατώντας τα μάτια σας ελαφρώς κλειστά.
Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...