Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο οίκος του McQueen δεν θα πεθάνει...


Παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για πιθανό κλείσιμο του οίκου Alexander McQueen μετά τον θάνατο του, το Gucci Group, στο οποίο ανήκε ο οίκος, ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την συνέχιση του. Όπως διατυπώνει στο δελτίο τύπου ο CEO του Gucci Group, Robert Polet: « Πιστεύουμε ότι η επωνυμία McQueen έχει δυναμικό μέλλον και θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα αυτόν τον οίκο». Επίσης στα πλαίσια της συνέχισης του οίκου δήλωσαν ότι η κολεξιόν για τον χειμώνα του 2010-2011, θα παρουσιαστεί κανονικά στο Παρίσι, όπως είχε προγραμματιστεί πριν τα ξαφνικά τραγικά νέα του θανάτου.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης: «Πιστεύω πολύ στο μέλλον αυτού του οίκου. Ο Alexander άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά την οποία ο όμιλος Gucci θα προστατέψει και θα φροντίσει να συνεχιστεί. Πίσω από τον Alexander υπήρχε επίσης μια πολύ εργατική και ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων, για την οποία ήταν περήφανος και ο ίδιος ο σχεδιαστής».

Από το αντίπαλο στρατόπεδο των ομίλων της μόδας, ο CEO του PPR, FrancoisHenriPinault, δήλωσε: « O Lee Alexander, ήταν μια ιδιοφυία, ένας ποιητής με φαντασία και πρωτοτυπία. Η τέχνη του ήταν πέρα του χώρου της μόδας. Η επωνυμία του θα συνεχιστεί και αυτή είναι η καλύτερη προσφορά εις μνήμην του.»
Μια κίνηση αναμενόμενη ίσως αφού πρόκειται για έναν πολύ διάσημο brand, το οποίο ο όμιλος Gucci σίγουρα θα ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί εμπορικά. Ελπίζουμε μόνο να μην εκφυλλιστεί η καλλιτεχνική φύση που είχε προσδώσει ο Alexander McQueen στα προϊόντα του, στο όνομα της εμπορικότητας και των κερδών. Δεν θα θέλαμε να δούμε την αναπαραγωγή νεκροκεφαλών, σε τσάντες, τσαντάκια, πορτοφολάκια αμφιβόλου ποιότητας και γούστου. Πάντως το γεγονός ότι η τρέχουσα συλλογή που ήταν και από τις πιο εκκεντρικές του, έχει ξεπουλήσει σχεδόν, θα δώσει μια ανάσα στα οικονομικά του οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...