Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Διορθώστε το σχήμα του προσώπου

Όπως επιλέγετε μακιγιάζ που να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας, το χρώμα των ματιών και την ηλικία σας, έτσι θα πρέπει να κολακεύει ή να βελτιώνει το σχήμα του προσώπου σας. Μην πέσετε στην παγίδα να μιμηθείτε στο μακιγιάζ την καλύτερή σας φίλη έστω κι αν δείχνει υπέροχη με το μακιγιάζ της. Αντίθετα, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και υιοθετήστε το κατάλληλο μακιγιάζ για το σχήμα του προσώπου σας.

Οβάλ. Δεν χρειάζεται διορθωτικό μακιγιάζ γιατί είναι το πιο ισορροπημένο σχήμα. Επομένως πρέπει απλά να αναδείξετε το δυνατό σας σημείο, είτε είναι τα μάτια, είτε τα ζυγωματικά, είτε τα χείλη. Τα φρύδια πρέπει παραμείνουν στο φυσικό τόξο, τα χείλη πρέπει να έχουν περίγραμμα για να δείχνουν πιο γεμάτα και τα ζυγωματικά να χρωματιστούν με ροζ σε σχήμα "C" μέχρι τη γραμμή των μαλλιών.

Διαμάντι. Αν έχετε στενό μέτωπο και πηγούνι ενώ πλατύτερα ζυγωματικά, μπορείτε να μειώσετε αυτό το πλάτος απλώνοντας πιο σκούρο foundation στην εξωτερική πλευρά των ζυγωματικών έως και τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Πιο ανοιχτό foundation πρέπει να βάλετε στο σαγόνι και στο μέτωπο για να δώσετε την ψευδαίσθηση του πλάτους. Σχεδιάστε ωστόσο τα φρύδια σας ώστε να φαίνονται μακρύτερα.
Καρδιά. Έχετε πλατύ μέτωπο και στενό πηγούνι. Μπορείτε να «αυξήσετε» το πλάτος του πηγουνιού και της γνάθου με μία πιο ανοιχτή απόχρωση foundation και να «μειώσετε» το πλάτος του μετώπου με μία πιο σκούρα. Το κραγιόν πρέπει να ακολουθεί πιστά το φυσικό περίγραμμα των χειλιών ενώ για τα ζυγωματικά χρειάζεστε μία ανοιχτή απόχρωση ρουζ.

Στρογγυλό. Για δείχνει πιο μακρύ το πρόσωπό σας πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία πιο σκούρα απόχρωση foundation στα πλάγια. Το ρουζ στα ζυγωματικά πρέπει να απλωθεί στα κόκαλα και να σβήνει προς τα πάνω μέχρι τις παρειές του μετώπου. Το κραγιόν πρέπει να απλωθεί μέσα από τη φυσική γραμμή των χειλιών.

Τετράγωνο. Αν έχετε έντονες γωνίες στο πρόσωπό σας, τότε χρειάζεστε πιο σκούρο foundation στα πλαϊνά του προσώπου, στη γραμμή της γνάθου και τις παρειές του μετώπου. Πρέπει επίσης να βάλετε ανοιχτό ρουζ στα ζυγωματικά. Αφήστε τα φρύδια σας να αναπτύσσονται φυσικά και βάλτε ανοιχτό κραγιόν ή και gloss για να τραβήξετε την προσοχή από την τετράγωνη γνάθο.

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...