Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

New Bohemian

Θέλετε να αποκτήσετε το παιχνιδιάρικο Bohemian-chic hair look που πρότεινε στο ανοιξιάτικο fashion show του ο John Patrick; Τα μαλλιά είναι λεία και λαμπερά στην κορυφή ενώ εξελίσσονται σε ανάλαφρες μπούκλες από το ύψος των ζυγωματικών έως τις άκρες. Στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού το χτένισμα έχει όγκο. Μία μπαρέτα συμπληρώνει το girly look συγκρατώντας τα μαλλιά προς τα πίσω.
«Ονομάζω αυτό το χτένισμα κυματιστό» λέει ο ίδιος. Για τη δημιουργία του εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία του 1920 στην οποία απεικονίζονταν όμορφα κορίτσια της Βοημίας σε στιγμές χαλάρωσης. Στόχος του ήταν να κάνει αυτό το look σύγχρονο και πιο αισθησιακό.

Πώς να το φτιάξετε.

- Προετοιμάστε τα μαλλιά σας βάζοντας αφρό για όγκο και λάμψη.

- Βουρτσίστε τα μαλλιά σας καλά και δημιουργήστε μια βαθειά χωρίστρα στο πλάι.

- Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία μέρη, μπροστινό, πίσω και πλαϊνά. Στηρίξτε κάθε τμήμα με κοκαλάκια. Ψεκάστε κάθε τμήμα με λακ για λάμψη και κράτημα.

- Ξεκινήστε από το λαιμό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού και φτιάξτε μπούκλες σε μικρές τούφες με την πρέσα. Στηρίξτε κάθε μικρή μπούκλα με ένα τσιμπιδάκι και συνεχίστε να φτιάχνετε μπούκλες, με φορά από το πλάι προς την κορυφή του κεφαλιού. Αφήστε ανέγγιχτη μία μικρή μπροστινή τούφα. Ψεκάστε κάθε μπούκλα.

- Κάντε μία μπούκλα προς τα εμπρός στην μπροστινή τούφα και αφήστε την κλειστή για να κρυώσει.

- Αφαιρέστε όλα τα τσιμπιδάκια εκτός από αυτό της μπροστινής τούφας. Χτενίστε λίγο τις μπούκλες για να ανοίξουν και να γίνουν «κύματα».

- Τρίψτε με τα χέρια σας κερί για λάμψη και λείανση και βάλτε λίγο στις άκρες της κορυφής που έχουν φριζάρει.

- Αφαιρέστε το τσιμπιδάκι από την μπροστινή μπούκλα και στρίψτε ελαφρά την τούφα για να δημιουργήσετε όγκο και μετά να την πιάσετε προς τα πίσω με την μπαρέτα ή με δύο μικρά hair pins. Ψεκάστε την τούφα στο τμήμα που στέκετε όρθιο.

- Ολοκληρώστε το look ψεκάζοντας όλο το κεφάλι με λακ για κράτημα.

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...