Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αποδράσεις για ερωτευμένους

Περίπου μία... ανάσα πριν από το Πάσχα και μόλις ενάμιση μήνα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο φετινός εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου -εν μέσω Σαββατοκύριακου- προσφέρεται για μία ολιγοήμερη απόδραση στο εξωτερικό!

Τώρα αν κάποιοι ελέω οικονομικής κρίσης δεν δύνανται να ταξιδέψουν κατά την εν λόγω «άγια» -καταναλωτικά τουλάχιστον- ημέρα, είπαμε: ο έρως δεν κοιτά... χρόνια. Οχι χρήμα!

Πράγα

Στην καρδιά του Φεβρουαρίου, η γέφυρα του Καρόλου συνήθως είναι ντυμένη στα λευκά. Μια βόλτα στην Παλιά Πόλη αρκεί για να ερωτευτούν -μεταξύ τους- ακόμη και οι χειρότεροι εχθροί! Και ένας περίπατος μέχρι το κάστρο του Χράτσανι που δεσπόζει πάνω από την τσεχική πρωτεύουσα είναι απαραίτητος, για να πάρει ο επισκέπτης μια καλή γεύση της πόλης από ψηλά. Τέλος, μια επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Βίτου και μια κρουαζιέρα στον Μολδάβα κλείνουν ιδανικά ένα τριήμερο στην Πράγα.

Ντουμπρόβνικ
Σχετικά νεοεισελθέν μέλος στην ιδιότυπη «παρέα» των τουριστικών προορισμών της Ευρώπης, το οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μέρες δόξας, μιας και ορδές τουριστών το προτιμούν. Το κέντρο της κροατικής πόλης είναι ιδανικό για βόλτες χέρι-χέρι, ενώ σφύζει από μικρά καταστήματα -για φθηνά και ακριβά ψώνια- αλλά και από καφέ που αποτελούν ιδανικό «πάρκινγκ» για να ξαποστάσει ο επισκέπτης. Και μόνο το γεγονός πως λάτρευαν το Ντουμπρόβνικ οι Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ λέει πολλά.

Κωνσταντινούπολη

Εξωτική, μοναδική με λίγα λόγια η Βασιλεύουσα. Ειδικά φέτος που αποτελεί και την ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα για τη χρονιά που διανύουμε! Γεμάτη μνήμες, χρώματα και αρώματα, η Πόλη προσφέρεται πάντα -λόγω απόστασης από την Ελλάδα- για μια ολιγοήμερη απόδραση. Τι να πρωτοδεί κανείς; Τα Πριγκιποννήσια, το Τοπκαπί, το Μπλε Τζαμί, την παλαιά συνοικία του Πέρα; Οπωσδήποτε πάντως την Αγιά Σοφιά!

Βιέννη

Τόσο κλασική όσο ένα καλό φόρεμα στην γκαρνταρόμπα μιας κυρίας. Τόσο «απαραίτητη» όμως στο ταξιδιωτικό... βιογραφικό οποιουδήποτε, όσο και το καλό φόρεμα που λέγαμε για μια επίσημη νυχτερινή εμφάνιση. Οι πιθανότητες χιονόπτωσης είναι μεγάλες, αλλά οι λευκές νιφάδες είναι που «μακιγιάρουν» διακριτικά την αυστριακή πρωτεύουσα κάνοντάς τη μοναδική στα μάτια του επισκέπτη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε βιεννέζικη σοκολάτα, περπατήστε στην πόλη, κάντε βόλτες με άμαξες και γενικώς κάντε με τον καλό ή την καλή σας ένα ρομαντικό ταξίδι στο παρελθόν.

Μπριζ

Η μεσαιωνική πόλη του Βελγίου αποτελεί έναν από τους πιο must προορισμούς ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Τα πέτρινα κτίσματά της που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι σήμερα σε συνδυασμό με τα κανάλια που διατρέχουν όλο τα μήκη και πλάτη της κάνουν την Μπριζ να μοιάζει βγαλμένη από κάποιο παραμύθι. Και επειδή ο έρως... βολτάρει πρώτα από το στομάχι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μαριναρισμένα μύδια που αποτελούν και τη σπεσιαλιτέ της περιοχής! Α! Και βελγικές σοκολάτες...

Τοσκάνη

Το μόνο που μπορεί να σας κάνει να χάσετε κάθε αίσθηση ρομαντισμού στην περιοχή της Τοσκάνης είναι οι ορδές των Βρετανών και Ιαπώνων τουριστών, οι οποίοι σπεύδουν εκεί όλον τον χρόνο με τις μπίρες και τις εσχάτης τεχνολογίας φωτογραφικές μηχανές τους ανά χείρας. Πολλή φασαρία γενικώς, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Και αν είστε άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, και μόνο το γεγονός πως θα βρεθείτε... άγια μέρα στον τόπο άνθησης της ιταλικής Αναγέννησης -τη Φλωρεντία- και πως θα δείτε ιδίοις όμμασι τον Πύργο της Πίζας, θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα άλλα.

Σαν Σεμπαστιάν

Το λένε και «Μέκκα των καλοφαγάδων», καθώς τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια ξεπηδούν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας της Χώρας των Βάσκων σαν τα... σουβλατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας! Κάντε λοιπόν πρώτα μία βόλτα στην Παλιά Πόλη, δείτε από κοντά το Παλάτι του Μιριμάρ ή κάποια από τις πολλές -μα πάρα πολλές- εκθέσεις Τέχνης που γίνονται εκεί και μετά καλέστε τον/την σε γεύμα σε ένα από τα καλά εστιατόρια της πόλης.

Λιγουρία

Ισως πρόκειται για τον top προορισμό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Κι αυτό γιατί οι κάτοικοι της περιοχής, που έχει πρωτεύουσα τη Γένοβα, ανήμερα της γιορτής κάνουν το δικό τους φεστιβάλ του έρωτα. Βγαίνουν στους δρόμους, σκαρώνουν δικά τους ποιηματάκια και στη συνέχεια τα καταθέτουν στη δημοτική αρχή, η οποία βραβεύει τα καλύτερα και αυτά γίνονται πόστερ στους δρόμους! Πείτε κι εσείς καμιά μαντινάδα κρητική! Ποτέ δεν ξέρετε...

Γκραν Κανάρια

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων και, αν ντε και καλά με το ταίρι σας μες στον χειμώνα αναπολείτε το θέρος και έχετε λίγες περισσότερες ημέρες στη διάθεσή σας, πεταχτείτε μέχρις εκεί. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, οπότε ρίχνετε και καμιά βουτιά σε κάποια από τις απίστευτες παραλίες του νησιού. Κατά τα άλλα, τις εντυπώσεις κλέβουν τα ξενοδοχεία-σπα και γενικώς όλα αυτά τα κέντρα ατομικής φροντίδας και ομορφιάς που έχουν να κάνουν με θαλασσοθεραπείες, λασποθεραπείες, αρωματοθεραπείες και πάσης -ανάλογης- φύσεως θεραπείες. Αν σας εντυπωσιάζουν, τότε είστε στο στοιχείο σας.

Μαρακές

Το όνομα της πόλης προέρχεται από τη διάλεκτο των Βέρβερων και σημαίνει «Χώρα του Θεού». Χωρίς να μπορεί κάποιος να πει αν ο εν λόγω θεός είναι και ο φτερωτός θεός του έρωτα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου με την ανατολίτικη αύρα της εμπνέει κάθε ερωτευμένο ζευγάρι που την επισκέπτεται. Περπατήστε την άφοβα και ανεβείτε στην ταράτσα κάποιου από τα χαμηλά κτίσματα-εστιατόρια για να δειπνήσετε και να απολαύσετε μοναδικά ηλιοβασιλέματα...  ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...