Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Νυφικά: Οι τάσεις του χειμώνα

Αναρωτιέστε για το αν η φετινή μόδα στα νυφικά θα ταιριάζει στο στυλ σας ή στον σωματότυπό σας; Αδίκως αγωνιάτε! Οι τάσεις φέτος επιδεικνύουν δημοκρατικές διαθέσεις καθώς προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών ικανή να καλύψει ακόμη και τα πιο ιδιότροπα γούστα. Νυφικά σε λιτή γραμμή, διακριτική διακόσμηση με σχεδόν ανύπαρκτο όγκο ή νυφικά με δομημένη φόρμα, ενισχυμένο όγκο και άφθονα διακοσμητικά στοιχεία; Υφάσματα με στιλπνή και λεία υφή ή με ανάγλυφα μοτίβα και κεντήματα; Μονοχρωμία σε λευκό και παλ αποχρώσεις ή χρωματικές αντιθέσεις; Η απάντηση είναι μία: η δικτατορία της μόδας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! Οι σχεδιαστές προτείνουν κι εσείς επιλέγετε!
Φόρμα και υφή
Τα νυφικά αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής αισθητικής εκπροσωπούν μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της φετινής σεζόν. Η καθαρότητα των γραμμών, οι λεπτές πτυχώσεις και τα ανάλαφρα ντραπέ συνθέτουν ένα άκρως θηλυκό αποτέλεσμα. Η έμφαση δίδεται στην χυτή, επιμηκυμένη σιλουέτα, την οποία αγκαλιάζουν σατέν και αέρινα υφάσματα αναδεικνύοντας στην κίνησή της την χάρη και την αρμονία.

Στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, εμφανίζεται η αντίροπη τάση η οποία προβάλλει τη θηλυκότητα στη νυφική φιγούρα μέσω της δομημένης ραφής, του πλούσιου όγκου και των περίτεχνων υφάνσεων. Οι αφράτες φούστες με τα αλεπάλληλα βολάν, με τις κυμματοειδείς ή με τις κοίλες φόρμες προσδίδουν στη νύφη παραμυθένια διάσταση αλλά και επιβλητικότητα. Σε αυτό συμβάλλει και η έντονη υφή των υφασμάτων η οποία αποδίδεται με ανάγλυφα μοτίβα,μπροκάρ, κεντημένα κρύσταλλα και χάντρες, δαντέλες, απλικαρισμένα λουλούδια και πουπουλένια ή γούνινα διακοσμητικά στοιχεία.

Μήκος
Τα νυφικά με την μακρυά φούστα να εκτείνεται ως το έδαφος παραμένουν διαχρονικά στην πρώτη θέση των επιλογών τόσο των δημιουργών όσο και των γυναικών. Το νέο στοιχείο στη φετινή σεζόν είναι η επαναφορά της «ουράς». Στην κλασική της μορφή αποτελεί συνέχεια της φούστας ενώ ως επαναλαμβανόμενο μοτίβο εμφανίστηκε σε πολλές πασαρέλλες ένα είδος ουράς που ξεκινάει από την μέση, την πλάτη ή ακόμη και από τους ώμους. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές προτείνουν μέσα από τις συλλογές τους tea length και short νυφικά σε στυλ 50’s και 60’s αντίστοιχα.
Χρώμα
Τα λευκά νυφικά διατηρούν την κυριαρχία τους και φέτος ενώ παράλληλα αποκτούν πρόσθετη λάμψη καθώς τα κρυστάλλινα στοιχεία με τα οποία διακοσμούνται έλκουν το φως και στη συνέχεια το διαχέουν δημιουργώντας υπέροχες αντανακλάσεις. Από τις χρωματικές προτάσεις των σχεδιαστών δε λείπουν οι αποχρώσεις του εκρού, του χρυσού, της σαμπάνιας, της μόκας καθώς και τα παλ ροζ. Ως το πιο δυναμικό στοιχείο της φετινής σεζόν εμφανίζεται η τάση των χρωματικών αντιθέσεων, επιτομή της οποία αποτελεί το άσπρο-μαύρο. Το λευκό σατέν διακοσμημένο με γραμμικά ή floral μοτίβα από μαύρο βελούδο είναι σίγουρα η πιο φρέσκια πρόταση για τις πιο τολμηρές νύφες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...