Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Αμυγδαλόπιτα για ραγισμένες καρδιές


Ταλίν: Ενα φαρμακείο στο Ταλίν της Εσθονίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1422, υπόσχεται ότι περιθάλπει ραγισμένες καρδιές με τη βοήθεια μιας αμυγδαλόπιτας, η συνταγή της οποίας είναι μεσαιωνική.

Το φαρμακείο Raeapteek, που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς στη μεσαιωνική συνοικία του Ταλίν, λειτουργεί τα τελευταία 588 χρόνια και καμαρώνει ότι είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη.

"Από το Μεσαίωνα παρασκευάζουμε και πουλάμε την αμυγδαλόπιτα αυτή. Είναι μια ειδική συνταγή για να ανακουφίζει τους πόνους στην καρδιά", εξηγεί η φαρμακοποιός που εργάζεται στο ιστορικό κατάστημα.

"Την παρασκευάζουμε πάντα γιατί η ζήτησή της είναι μεγάλη εδώ και αιώνες. Εξάλλου πάντα υπάρχουν ασθενείς που διαμαρτύρονται για συμπτώματα πόνου στην καρδιά", πρόσθεσε.

"Δεν είναι μια συνηθισμένη αμυγδαλόπιτα. Περιέχει 72% αμύγδαλα και σε ποσοστό 28% άλλα υλικά που δεν αποκαλύπτουμε", διευκρίνισε η φαρμακοποιός επισημαίνοντας ότι η συνταγή παραμένει μυστική.

Η αμυδαλόπιτα που πωλείται προς ένα ευρώ το τεμάχιο των 40 γραμμαρίων, είναι "θεραπευτική" και συγχρόνως προτείνει ένα ταξίδι στο χρόνο, τονίζουν οι παρασκευαστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...