Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τα must της ομορφιάς που βλάπτουν σοβαρά!

Η φωτογραφία με τους κάλους στα πόδια της Βικτόρια Μπέκαμ, που έκανε το γύρο του κόσμου πριν από μία εβδομάδα, είπε χίλια λόγια για το τι σημαίνει να φοράει κανείς τακούνια καθημερινά. Τα ψηλοτάκουνα όμως δεν είναι η μόνη επιταγή της μόδας που κάνει κακό στην υγεία. Για να αποφύγετε τα προβλήματα ακολουθήστε τα βήματα της μόδας, αλλά με προσοχή.

Μια άλλη παγίδα υγείας είναι το μακιγιάζ. Τα νεσεσέρ μας είναι γεμάτα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις. Γι’ αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι ανάγκη να αλλάζουμε συχνά τα σφουγγαράκια με τα οποία απλώνουμε το fond de teint και την πούδρα, αλλά και τα μολύβια. Από τα πιο επικίνδυνα «εργαλεία» είναι η μάσκαρα, γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά το βουρτσάκι της με σαμπουάν, να το ξεπλένετε καλά και μετά να το στεγνώνετε σε καθαρή πετσέτα. Και η επιλογή μερικών γυναικών όμως να χρησιμοποιούν ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Σύμφωνα με το βρετανικό College of Optometrists, οι κόλλες και τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για να κολλήσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι ερεθιστικά, ενώ μπορεί να προκληθεί ακόμα και αλωπεκία στις βλεφαρίδες!

Το άλλο must της μόδας που μπορεί να βλάψει την υγεία μας και συγκεκριμένα τη μέση μας είναι οι μεγάλες τσάντες. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι φορτώνοντας με μεγάλο βάρος τον έναν ώμο διατρέχουμε κίνδυνο μυϊκής κόπωσης και προβλημάτων στους δίσκους.

Και πάμε στο μεγάλο πάθος των γυναικών, που είναι τα εσώρουχα. Μπορεί τα βαμβακερά εσώρουχα να μη σας κάνουν να νιώθετε ελκυστικές, αλλά σίγουρα θα κάνουν την ευαίσθητη περιοχή σας να... αναπνεύσει. Οι δαντέλες, τα λάτεξ κτλ. δημιουργούν κατάλληλη θερμοκρασία και συνθήκες για την πρόκληση μυκητιάσεων. Επίσης τα στρινγκ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ τα εσώρουχα λαστεξάκια να πιέζουν τόσο που να προκαλέσουν ακόμα και έλκος!

Τέλος, τα skinny παντελόνια, που είναι πολύ της μόδας, μπορεί να προκαλέσουν ένα σύνδρομο που επιστημονικά ονομάζεται meralgia paresthetica και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παραλυσία των μηρών. Μπορεί να είναι αναστρέψιμο, ωστόσο μπρος στα κάλλη το νευρικό σύστημα είναι σίγουρα σημαντικότερο!  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...