Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Brangelina: «Πανηγυρική» δεύτερη κοινή εμφάνιση και μήνυση σε tabloid!

Οι Brangelina δεν συνηθίζουν να εμφανίζονται σε δημόσια events που δεν αφορούν άμεσα στη δουλειά τους. Το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μέρες πραγματοποίησαν δύο κοινές εμφανίσεις, μία στα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών, και μία στον τελικό του Super Bowl, συνηγορεί στο ότι κάτι τέτοιο έγινε εσκεμμένα, ως απάντηση στις φήμες περί χωρισμού τους, που πήραν τεράστιες διαστάσεις. Επιπλέον, ο δικηγόρος τους κατέθεσε μήνυση εναντίον της βρετανικής εφημερίδας News of the World, που είχε δημοσιεύσει την «αποκλειστική είδηση» ότι χωρίζουν, που στη συνέχεια υιοθετήθηκε από πολλά ΜΜΕ, ακόμα και από μεγάλα και «σεβάσμια».
Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του ζευγαριού, Κιθ Σίλινγκς, δήλωσε στο BBC ότι το επίμαχο άρθρο περιείχε ψευδείς και αδιάκριτους ισχυρισμούς, που αναδημοσιεύτηκαν ευρέως και από άλλα mainstream media, και ότι η εφημερίδα αρνήθηκε να υπαναχωρήσει των ισχυρισμών της και να δημοσιεύσει δημόσια απολογία, παρά το σχετικό αίτημα των πελατών του. Μάλιστα ο Σίλινγκς διάβασε και μια δήλωση του δικηγόρου διαζυγίων Σόρελ Τρόουπ, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε σαν συμβούλου των Brangelina ως προς τον διακανονισμό του «χωρισμού» τους: «Δεν είχα καμία επαφή ούτε έχω συναντηθεί ποτέ με τους Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ», λέει ο Τρόουπ.

Είναι η πρώτη φορά που το διάσημο ζευγάρι καταφεύγει σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον ενός μέσου, και αυτή η κίνηση σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Οι περισσότεροι εικάζουν ότι η διαφορά σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η «είδηση» αναδημοσιεύτηκε σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, υπερβαίνοντας την ανεκτικότητά τους σε τέτοιες πρακτικές. Πολλοί υπογραμμίζουν και το γεγονός ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν και αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους - συνεπώς αυτομάτως καθίστανται πιο ευάλωτα ως μέρη μιας «μυθολογίας» που συγκεντρώνει αυξημένο ενδιαφέρον. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που σημειώνουν πως οι Τζολί-Πιτ απλά χειρίζονται κι αυτοί από πλευράς τους τα media με τον τρόπο που τους συμφέρει, καθώς μηνύουν μια βρετανική εφημερίδα και όχι κάποια αμερικανικά μέσα, που γράφουν εξίσου συχνά παρόμοιες ιστορίες για τους ίδιους, που όμως δεν επαληθεύονται ποτέ. Εξάλλου τα αμερικανικά tabloids θεωρούνται σχεδόν ανυπόληπτα, κι επιπλέον είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσεις υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης στις Η.Π.Α. απ’ ό,τι στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...