Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Φιόγκοι στα μαλλιά

Η πιο «τρελή» τάση για τα χτενίσματα της άνοιξης είναι οι φιόγκοι στα μαλλιά. Πολλοί από αυτούς είναι τόσο μεγάλοι που θυμίζουν αυτιά κουνελιού. Τους είδαμε στα fashion shows των οίκων: Marc Jacobs, Luella, Temperley και Diane von Furstenberg (Resort 2010). Συνδυάζονται κατά κανόνα με κρεπαρισμένα μαλλιά, ογκώδεις αλογοουρές και ατίθασα σινιόν. Χτενίστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας προϊόντα για όγκο. Αποφύγετε προϊόντα λάμψης γιατί τα μαλλιά σας πρέπει να είναι ματ ώστε να αναδεικνύεται ο λαμπερός ή ζωηρόχρωμος φιόγκος σας!

Πώς θα φορέσετε φιόγκους
Οι φιόγκοι είναι χαριτωμένοι γιατί παραπέμπουν στην ηλικία της αθωότητας, στα παιδικά σας χρόνια, όμως μπορεί να αποδειχθούν στυλιστικά «επικίνδυνοι» αν τους συνδυάσετε με λάθος χτένισμα. Με ένα φιόγκο ίσως θυμίζετε τη Madonna των 80’s, μία ρακοσυλλέκτρια, μία οπαδό του kitsch, ή μία μεταλλαγμένη Lolita με Goth στοιχειά. To κλειδί στην ιστορία, ώστε να μην συγκεντρώσετε αρνητικά σχόλια είναι να μην κάνετε τσιγγουνιές. Να επιλέξετε, δηλαδή, τον καλύτερο, αυτόν που είναι από τα πιο εκλεκτά υλικά. Ένας φιόγκος από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες είναι πάντα μοναδικός. Για να κάνετε “fashion statement” o φιόγκος σας πρέπει να είναι μεγάλος, πολυτελής και διασκεδαστικός. Αν δεν βρείτε έτοιμο, φτιάξτε έναν από μεταξωτό μαντήλι που θα δέσετε στο κεφάλι σας όπως έκαναν οι νεαρές εργάτριες στα 40’s.

Αναζητήστε
- Φιόγκους που δένονται γύρω από το κεφάλι όπως αυτοί στη συλλογή Marc by Marc Jacobs ή ακόμα και τα αυτιά κουνελιού που έχει λανσάρει ο οίκος Louis Vuitton.
- Αν δεν θέλετε funny φιόγκο, δοκιμάστε κομψούς και κλασικούς όπως αυτοί του Peter Som που μοιάζουν περισσότερο με τουρμπάνι.
- Φιόγκους από πολυτελή υφάσματα (όπως μετάξι), δέρματα ή πλεκτά.
- Μαλακούς φιόγκους που αλλάζουν σχήμα ανάλογα με τις κινήσεις σας.

Αποφύγετε
- Οτιδήποτε δείχνει πολύ παιδικό ή αντικειμενικά κακόγουστο. Στόχος σας δεν είναι απαραίτητα η υπερβολή.
- Φιόγκους που κυκλοφορούν σε πολλά κομμάτια από μεγάλες αλυσίδες αξεσουάρ γιατί δεν έχουν καμία «γοητεία» και μαρτυρούν ότι δεν το ψάξατε και πολύ το στυλ.
- Κλασικούς φιόγκους χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο ή υλικό.

Θα αντέξει;
Οι περισσότεροι στυλίστες προβλέπουν ότι θα φορεθεί πολύ και θα ξεπεραστεί γρήγορα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επενδύοντας σε ένα τέτοιο αξεσουάρ δεν μπορείτε να διαμορφώσετε ένα look που θα αντέξει περισσότερο. Κάντε το φιόγκο «δικό σας» και κρατήστε τον και την επόμενη σεζόν!

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...