Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Νέες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Ανέκδοτες, μαυρόασπρες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό, στις οποίες εμφανίζεται χαμογελαστή στο πλάι του ποιητή Καρλ Σάντμπουργκ, είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες δεν είχαν εμφανιστεί εδώ και 45 χρόνια.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Λεν Στέκλερ τον Δεκέμβριο του 1961 στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και παρέμειναν στα ιδιωτικά του αρχεία για 45 χρόνια.

Στις φωτογραφίες η Μέριλιν Μονρό, 35 ετών τότε, εμφανίζεται, μόλις εννέα μήνες πριν τον θάνατό της, στο πλάι του βραβευμένου με Pulitzer ποιητή Καρλ Σάντμπουργκ.

Οι τέσσερις φωτογραφίες και τα δύο τρίπτυχα διατίθενται προς πώληση σε τιμές που ξεκινούν από τα 1.999 και φτάνουν τα 3.999 δολάρια το τιράζ.

«Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα ο Σάντμπουργκ και ο Στέκλερ περίμεναν υπομονετικά τη Μέριλιν Μονρό που έφτασε με τρεις ώρες καθυστέρηση εξηγώντας ότι είχε πάει στο κομμωτήριο για να προσπαθήσει να κάνει τα μαλλιά της τόσο άσπρα όσο και του Σάντμπουργκ» αναφέρει η εταιρεία Eagle National Mint, η οποία διαθέτει τις φωτογραφίες προς πώληση.

«Οι τρεις τους πέρασαν το υπόλοιπο απόγευμα συζητώντας και πίνοντας κοκτέιλ, ενώ ανάμεσα στην Μέριλιν και τον Σάντμπουργκ αναπτύχθηκε μία φιλία την ώρα που ο Στέκλερ τους παρακολουθούσε διακριτικά έχοντας ένα μαυρόασπρο φιλμ στη Nikon του και με μοναδικό φωτισμό το φυσικό φως που έμπαινε από το παράθυρο» προσθέτει η εταιρεία.

Κάθε τιράζ πωλείται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας και είναι υπογεγραμμένο από τον Λεν Στέκλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...