Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Παρουσίαση νέων Ελλήνων Σχεδιαστών και Σχολών Design

Οι νέες ταλαντούχες designers του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Ναταλία Καραμάνη και Αλίκη Λαζαρίδου, παρουσίασαν τις σχεδιαστικές τους προτάσεις
To δυναμικό του «παρών» έδωσε για μια ακόμη φορά, ο τομέας Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, στη μεγάλη γιορτή του design, κατακτώντας την πρωτιά με διακρίσεις των σπουδαστών του. Οι νέες ταλαντούχες designers του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Ναταλία Καραμάνη και Αλίκη Λαζαρίδου, παρουσίασαν τις σχεδιαστικές τους προτάσεις κι έδωσαν το στίγμα και τη δημιουργικότητα της «νέας γενιάς designers» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, προσθέτοντας μια ακόμη διάκριση, για τον τομέα Art & Design.
Η ημερίδα  για το design με τη συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Design For Life», της πρώτης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, αποκλειστικά για το design.
Ο κος Δημήτρης Φατούρος (Αρχιτέκτονας – Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ), καθώς και ο κος Θεοφάνης Μπομπότης (Αρχιτέκτονας), κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το design στην καθημερινότητά μας καθώς και το νέο ρόλο που καλείται να παίξει στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, προτείνοντας λύσεις απλές και προσιτές σε όλους, επιδεικνύοντας παράλληλα έναν κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητο χαρακτήρα.
Η νέα γενιά  του ελληνικού design εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα με τη συμμετοχή δύο νέων  ανερχόμενων designers καθώς και με την παρουσίαση σχεδιαστικών προτάσεων από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.
Πιο αναλυτικά  από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετείχαν και διακρίθηκαν με τις ολοκληρωμένες -κατασκευαστικά  και αισθητικά – σχεδιαστικές προτάσεις τους, οι σπουδάστριες: Ναταλία Καραμάνη, με θέμα: Capsule (κουζίνα, γλυπτό χώρου), απόφοιτη της ειδικότητας Διακόσμησης και τελειόφοιτη της ειδικότητας 3D Animation και Αλίκη Λαζαρίδου, με θέμα: Ηλεκτρονική ταπετσαρία, απόφοιτη της ειδικότητας Διακόσμησης και τελειόφοιτη της ειδικότητας 3D Animation. Κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων μετά την video – παρουσίαση τους, ο δημιουργίες τους απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού,
Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, τηλ. 210 3840 552, www.iekdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...