Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Με σέξι στολές θέλουν να διώξουν το φάντασμα του Κόκκινου Στρατού

Φωτογραφία
ΝΕΟ ΛΟΥΚ θα αποκτήσει ο ρωσικός στρατός σε μια προσπάθεια να αφήσει οριστικά πίσω του το «κόκκινο» παρελθόν του και το φάντασμα του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και να προσελκύσει στις τάξεις του περισσότερες γυναίκες. 
 
Με αυτό τον διττό στόχο, η βαριά και παλιομοδίτικη στολή θα αντικατασταθεί από πιο σύγχρονα και ανάλαφρα κομμάτια που, στην περίπτωση της γυναικείας στολής, μπορούν να χαρακτηρισθούν ακόμη και σέξι: οι Ρωσίδες στρατιωτίνες θα έχουν μια ευρεία γκάμα επιλογής ανάμεσα σε κομψά γούνινα κολάρα, κολάν, γάντια και εφαρμοστά πουκάμισα και ταγέρ. 
 
Η επιχείρηση λίφτινγκ του στρατού θα στοιχίσει 7 εκατομμύρια ευρώ στα ρωσικά ταμεία, ενώ ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για να πείσουν τη ρωσική Βουλή να εγκρίνει το σχετικό διάταγμα.

Υψηλή ραπτική
Τις νέες στολές έχει σχεδιάσει ο Βαλεντίν Γιουντάσκιν, γνωστή φυσιογνωμία στους διεθνείς κύκλους της υψηλής ραπτικής και προσωπικός στυλίστας της πρώτης κυρίας Σβετλάνας Μεντβέντεβα.

Ο Ρώσος σχεδιαστής έχει αναλάβει να παραδώσει τις επίσημες στολές το συντομότερο δυνατό, αλλά οι γνωστές και ως φόρμες αγγαρείας θα αντικατασταθούν σιγά σιγά. Από τις νέες στολές θα εξαφανιστούν σχεδόν όλα τα υπολείμματα της προηγούμενης περιόδου, ενώ ο χαρακτηριστικός γούνινος σκούφος και το υπερμέγεθες πηλήκιο θα αποκτήσουν πιο μικρές διαστάσεις.

Η ιδέα του λίφτινγκ δεν άρεσε σε πολλούς λάτρεις της παράδοσης και νοσταλγούς των παλιών εποχών. Αλλά, όπως δηλώνει ένας μάλλον ρεαλιστής αξιωματικός, «εάν θέλουμε να πείσουμε τους νέους είναι καλύτερα να τους βγάλουμε όλα εκείνα τα πράγματα από το κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...