Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η Ανερχόμενη Γυναικεία Οικονομία

Ένα Forum ανοικτού διαλόγου που επικεντρώνεται στο ότι οι γυναίκες σήμερα αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 16:30 – 21:00, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
 
Η Επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργανώνει το δεύτερο ετήσιο WIB Forum 2010, με θέμα: Η Ανερχόμενη Γυναικεία Οικονομία (“The Rise of Female Economy”), φιλοδοξώντας να τονίσει ότι, σήμερα οι γυναίκες αποτελούν κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και  είναι αυτές που διαμορφώνουν τις τάσεις στα καταναλωτικά είδη και επιταχύνουν την κοινωνική αλλαγή παγκοσμίως. 
 
Το Forum έχει ως στόχο να διερευνήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις επιχειρήσεις, να διευρύνουν το υπάρχον πελατολόγιο, να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά και να εισχωρήσουν σε νέες αγορές. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν τη σημαντικότερη επιχειρηματική ευκαιρία σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Σημαντική, προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι η συμβολή του στελέχους της Boston Consulting Group, Michael J. Silverstein, Senior Partner της BCG και συγγραφέας του βιβλίου Women Want More, όπου θα παρουσιάσει τα κύρια ευρήματα μιας μεγάλης παγκόσμιας έρευνας πρόσφατα δημοσιευμένης, που διενεργήθηκε από την Boston Consulting Group (BCG) σε συνεργασία με το βιβλίο, Women Want More: How to Capture Your Share of the World’s Largest, Fastest-Growing Market (Harper Business, September 2009). Η έρευνα υπογραμμίζει την καταναλωτική δύναμη των γυναικών σήμερα στην παγκόσμια αγορά, οι οποίες ξοδεύουν $12 τρις  σε  προσωπική κατανάλωση και αναμένεται να συνεισφέρουν επιπλέον $5 τρις σε κέρδη στα επόμενα πέντε χρόνια.
Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα από την έρευνα για την συμπεριφορά των Ελληνίδων καταναλωτών που θα  παρουσιάσει η κα Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Focus Bari,  με τον τίτλο «Η Ανερχόμενη αγοραστική δύναμη της Ελληνίδας».
 
Το WIB Forum θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με το πάνελ συζήτησης μεταξύ Διευθυνόντων Συμβούλων για να συζητήσουν τα χαρακτηριστικά της ελληνικής γυναικείας οικονομίας και τις θέσεις τους για τα προσαρμοσμένα προϊόντα και υπηρεσίες για win-win στρατηγικές. Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι κκ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Ελλάς, Παύλος Κατσιβέλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pepsico-ΗΒΗ, Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Γενική Διευθύντρια & Διευθύντρια Δημιουργικού της Adel Saatchi & Saatchi, Ρόμπυ Μπούρλας, Γενικός Διευθυντής της Publicworld και Κάτια Νικιταΐδου, Γενική Διευθύντρια PSG της Hewlett-Packard, με συντονίστρια την Camille Egloff-Ghicas, Principal της  Boston Consulting Group.
 
Το WIB Forum αναμένεται να παρακολουθήσουν γυναίκες επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα γυναικεία στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι, νομικοί, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας.
 
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία Alapis. Επίσης, υποστηρίζουν την εκδήλωση οι εταιρίες: Atos Origin, Procter & Gamble Hellas και Regency Entertainment. Η εταιρία Focus Bari συνεισέφερε σημαντικά με την έρευνα της. Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Καθημερινή, SBC TV, Flash 96, Flash.gr, Business Today, Ad Business και Business Partners.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...