Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ενα κλικ μια ιστορία

Το 1987, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Ρήγας διοργάνωνε ένα μασκέ πάρτι στο καλόγουστο διαμέρισμά του επί της οδού Σκουφά, στο Κολωνάκι. Τότε κάναμε στενή παρέα και του έδωσα την ιδέα να ονομαστεί το πάρτι «Ντύσου κι έλα» σε μια πρόσκληση που ήταν ένας δίσκος σαράντα πέντε στροφών με το τραγούδι της Ελένης Δήμου «Νύχτα στην Πανεπιστημίου», σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους δικούς μου. 

Το πάρτι έγινε με πραγματικά μεγάλη επιτυχία και λαμπερούς προσκεκλημένους, όπως είναι η Ελενα Κουντουρά (που τότε έκανε ακόμα διεθνή καριέρα στο μόντελινγκ), ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου και πάρα πολλοί άλλοι. Ανάμεσά τους ήταν και ένα νεαρό, όμορφο αγόρι, ο Τάκης, που ο Ρήγας μου τον σύστησε ως «κομμωτή από την Πάτρα, με μεγάλο ταλέντο στις μιμήσεις και ειδικά στο να κάνει την Αλίκη Βουγιουκλάκη…». Οπως καταλάβατε, ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος έκανε εκείνη την εποχή τα πρώτα δειλά βήματά του ως μίμος, δίνοντας… εξετάσεις σε συγκεντρώσεις φίλων του όπως αυτή του Ρήγα. Ο Τάκης ντυμένος Αλίκη τραγούδησε κάποια στιγμή το «Εχω ένα μυστικό» και έγινε χαμός. Ολοι οι παρευρισκόμενοι στο πάρτι τον καταχειροκρότησαν κι εγώ, που τότε είχα γράψει τη βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και εκείνος, όπως και τόσοι άλλοι φανατικοί θαυμαστές της, με… γνώριζε, φωτογραφήθηκε μαζί μου σε μια πόζα του στιλ «Η Αλίκη μαζί με τον… unothorized βιογράφο της» (δηλαδή, μια πόζα με πολύ χιούμορ...).

Στη συνέχεια, ο Τάκης Ζαχαράτος άρχισε να βγαίνει σιγά-σιγά στα φώτα της δημοσιότητας και σε λίγα χρόνια έκανε τη δική του σχολή μιμούμενος, εκτός από την Αλίκη, που είναι η… σπεσιαλιτέ του, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τη Φωτεινή Πιπιλή, την Αντζελα Δημητρίου, ακόμα και άντρες, όπως είναι ο Γιάννης Πλούταρχος, αλλά και πάρα πολλά άλλα γνωστά πρόσωπα. Το μεγάλο σουξέ του όμως είναι η Αντζελα Δημητρίου, την οποία μιμείται τέλεια και όπως λένε κάποιοι, «την κάνει καλύτερα και από την ίδια!». Οι σχέσεις του με την Αντζελα ακριβώς λόγω αυτής της... χτυπητής μίμησης ακροβατούν πάντα σε ένα τεντωμένο σκοινί και πριν από μερικά χρόνια παραλίγο να φτάσουν και στα δικαστήρια... Προσωπικά πιστεύω ότι, αν του απαγορεύσει η Αντζελα Δημητρίου να τη μιμείται, ο Τάκης θα χάσει ένα από τα καλύτερα νούμερά του κι εμείς το... γέλιο της ζωής μας!

 ΥΓ.: Ο Τάκης Ζαχαράτος πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια ως... Αντζελα Δημητρίου σε σόου του στο παλιό, γνωστό κλαμπ «Μπούζιος». ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...