Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο μεγαλέμπορας ναρκωτικών ήταν το μοντέλο

Από μοντέλο εσωρούχων, αρχηγός συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών κι από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Είναι η Αντζι Σανσελμέντε Βαλένσια, η οποία έχει στήσει ολόκληρο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών αποκλειστικά με γυναικεία συμμετοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Nation» της Αργεντινής, η Βαλένσια, μία καλλονή με σκούρα επιδερμίδα, μεγάλα καστανά μάτια και μαλλιά και σαγηνευτικό χαμόγελο, που γεννήθηκε το 1979 στην Κολομβία, άφησε τις πασαρέλες -παρ’ ότι φαινόταν ότι θα έκανε λαμπρή καριέρα- και ασχολείται πλέον με τη δουλειά του άντρα της, δηλαδή το εμπόριο ναρκωτικών. Από πέρσι μετακόμισε στην Αργεντινή, όπου ίδρυσε τη συμμορία της, τα μέλη της οποίας είναι πρώην συναδέλφισσές της μοντέλα οι οποίες περνούν τους ελέγχους των αεροδρομίων χωρίς να προκαλούν υποψίες, αφού όλες μοιάζουν με «αθώα αγγελούδια». Οι κοπέλες, που ήταν πολύ ευγενικές και το ντύσιμό τους δεν προκαλούσε υποψίες, αμείβονταν με 5.000 δολάρια για κάθε ταξίδι τους. Μία από αυτές λέγεται ότι έκανε μία πτήση κάθε 24ωρο έχοντας τη βαλίτσα της γεμάτη κοκαΐνη. Το συνηθισμένο ταξίδι τους ήταν από την Αργεντινή στο κοσμικό θέρετρο Κανκούν στο Μεξικό και από εκεί σε χώρες της Ευρώπης.

Η Βαλένσια ξεκίνησε την παράνομη δραστηριότητά της λίγο μετά τον γάμο της με έναν Μεξικάνο «βαρόνο» ναρκωτικών, γνωστό με το παρατσούκλι «Το τέρας», από τον οποίο όμως χώρισε πέρσι. Ετσι σύστησε τη δική της συμμορία διακίνησης ναρκωτικών. Στο παρελθόν η Βαλένσια είχε κερδίσει τίτλους σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς κι έκανε μόντελινγκ μέχρι προσφάτως, προτού αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο παράνομο, αλλά προσοδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών

Η τύχη γύρισε την πλάτη στην Κολομβιανή καλλονή όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ένα από τα όμορφα «βαποράκια» της συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπουένος Αϊρες να μεταφέρει 55 κιλά κοκαΐνη. Η 21χρονη αποκάλυψε στην αστυνομία ότι καθημερινά μία από τις κοπέλες της συμμορίας ταξίδευε από το διεθνές αεροδρόμιο της Αργεντινής μεταφέροντας μια βαλίτσα γεμάτη κόκα. Χάρη στις αποκαλύψεις της συνελήφθησαν στην Αργεντινή άλλα τρία μέλη της συμμορίας, ενώ δυο άτομα για να μην τα βάλουν φυλακή, αυτοκτόνησαν πέφτοντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που έμενε. Οσο για την αρχηγό; Μόλις έμαθε την πρώτη σύλληψη, έφυγε από το πολυτελές ξενοδοχείο που έμενε. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της και καταζητείται, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...