Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Κόκο Ρότσα:Είναι 48 κιλά και... υπέρβαρη!

Καθώς το Λονδίνο ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη από τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, όπου οι Αμερικανοί σχεδιαστές παρουσιάζουν τις νέες τους κολεξιόν, το θέμα των ανορεξικών μοντέλων επανέρχεται στο προσκήνιο και προκαλεί εκ νέου συζητήσεις.
Αφορμή για να ξανανοίξει το θέμα προκάλεσε η αποκάλυψη της ψηλόλιγνης Καναδής καλλονής Κόκο Ρότσα ότι δυσκολεύεται πλέον να βρει δουλειά επειδή οι περισσότεροι κορυφαίοι σχεδιαστές τη θεωρούν… υπέρβαρη. Το 21χρονο μοντέλο, το οποίο έχει γίνει εξώφυλλο στη «Vogue» και εργάζεται στην πασαρέλα από τα 15 του χρόνια, δήλωσε στους «New York Times» ότι της έχουν συστήσει επανειλημμένα να χάσει βάρος, παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 48 κιλά και φοράει ρούχα μεγέθους 6, δηλαδή σχεδόν τέσσερα νούμερα μικρότερα από τη μέση Αμερικανίδα.
Αν και έδωσε το «παρών» στις νεοϋορκέζικες πασαρέλες τουλάχιστον δύο φορές αυτήν τη βδομάδα -στην παρουσίαση της κολεξιόν της Ντάιαν φον Φίρστενμπεργκ και του Ζακ Πόουζεν-, η Ρότσα δήλωσε ότι είχε πολύ λιγότερες προτάσεις σε σχέση με άλλα μοντέλα. «Ποια είναι τα όρια του αδύνατου;», αναρωτιέται το μοντέλο.
Η 21χρονη, που τολμά να πάρει θέση στο επίμαχο θέμα, έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «New York Daily News». Παρόμοια άποψη εξέφρασε και η Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το Συμβούλιο Μόδας Αμερικανικών Σχεδιαστών (CFDA), προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται ανήλικα ή λιποβαρή κορίτσια στην πασαρέλα.
Το θέμα των ανορεξικών μοντέλων τέθηκε επί τάπητος για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια με το θάνατο των αδελφών Λουιζέλ και Ελιάνα Ράμος. Η 22χρονη Λουιζέλ έπαθε καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Ουρουγουάης του 2006, επειδή επί τρεις μήνες τρεφόταν αποκλειστικά με φύλλα μαρουλιού και αναψυκτικά διαίτης για να μπορεί να εμφανισθεί στην πασαρέλα. Η 18χρονη αδελφή της πέθανε έξι μήνες αργότερα από υποσιτισμό. Εκτοτε αυξάνονται οι φωνές, οι οποίες ζητούν να μην προτιμούν οι σχεδιαστές τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα, καθώς αποτελούν κακό πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια, που είναι ψυχολογικά ευάλωτα και μπορούν εύκολα να πέσουν θύματα της νευρικής ανορεξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...