Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΝΥ Fashion Week

H Εβδομάδα Μόδας της Ν. Υόρκης ολοκληρώνεται σήμερα και είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιείται στο Bryant Park μετά από σειρά ετών. 65 shows πραγματοποιήθηκαν σε τρεις τέντες και 100 άλλους χώρους σε όλη την πόλη. Η γιορτή της μόδας σκιάστηκε από την αυτοκτονία του σχεδιαστή Alexander McQueen, από τον απόηχο του σεισμού στην Αϊτή αλλά και την οικονομική κρίση που δεν έχει ακόμα κοπάσει. Το τοπίο τριγύρω ήταν χιονισμένο. Παρά τις δυσκολίες, πολλές δημιουργίες ήταν εντυπωσιακές και αρκετά events ήταν glamorous. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά σημεία αυτής της Εβδομάδας και τις τάσεις που παρουσιάστηκαν.

- Μία τις πιο χρωματικά ευχάριστες συλλογές ήταν της Cythina Rowley με αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και πολλά βολάν που θα γίνουν μόδα.
- Εξίσου δελεαστικά χρώματα όπως το ζωηρό μπλε είχε και η συλλογή της Donna Karan που παρουσιάστηκε στις 15 Φεβρουαρίου.
- Η συλλογή Mackage έκανε τρομερή εντύπωση με τα παλτά που έσφιγγαν πάνω στο σώμα, τα πολλαπλά ζωνάρια και τους γλυπτούς «ώμους». Τα μαύρα δερμάτινα σακάκια, οι φούστες με τα βολάν και τα εντυπωσιακά κολιέ είναι must.
- Μεγάλες μονόχρωμες επιφάνειες σε γεωμετρικές συνθέσεις, ασύμμετροι ποδόγυροι και πουλόβερ φορεμένα με ζώνη ήταν οι προτάσεις της BCBG με κυρίαρχο χρώμα το καφέ αλλά και το ζωηρό κίτρινο.
- Οι κομψές, λεπτές σιλουέτες με άφθονη λάμψη, τα layered looks και το ζιβάγκο ήταν τα βασικά συστατικά της συλλογής “Love” του Richard Chai.

- Η συλλογή Vena Cava είχε πολλές σκοτεινές αποχρώσεις, μυστηριώδη καπέλα και μπορντούρες από γούνα. Τα χείλη των μοντέλων ήταν κόκκινα.
- Οι αιθέριες φούστες χορού από τούλια και δαντέλες ήταν τα χαρακτηριστικά κομμάτια των οίκων Toni Maticevski και Farah Angsana.
- Το πουκάμισο της αγρότισσας σε μεταλλική απόχρωση ήταν μία έκπληξη από τη συλλογή Ports 1961.
- Η Gwen Stefani παρουσίασε ένα «σκληρό» στυλ με δερμάτινα είδη στη συλλογή L.A.M.B.
- Λάμψη υπήρχε και στο show του οίκου Chado όπου ο σχεδιαστής Ralph Rucci, ζήτησε από τους προσκεκλημένους να φορέσουν βραδινά ρούχα για να παρακολουθήσουν πολυτελείς δημιουργίες από γούνα, δαντέλα, σιφόν, μοχέρ και άλλα πολύτιμα υλικά.
- Τέλος τα 60’s και τα τότε μαθητικά χρόνια εκπροσώπησε με τις δημιουργίες της η Cynthia Steffe που πρότεινε μπερέδες και καρό πουκάμισα.
Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...