Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

So sexy!

Περισσότερο χρωματιστή, ρετρό και σέξι θα βρει ο επόμενος χειμώνας τη γυναικεία μόδα, σύμφωνα πάντα με τα όσα παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου το βαρύ πυροβολικό της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας.

Η πανταχού παρούσα γούνα προσέδιδε αέρα πολυτέλειας και γκλάμουρ στις δημιουργίες των μεγάλων σχεδιαστών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση στον αισθησιασμό δόθηκε ξεκάθαρα μέσα από τα φορέματα σε στιλ 50s και 60s του οίκου Prada, με ενσωματωμένο κορσάζ και πτυχώσεις που τόνιζαν το μπούστο, αλλά και τις ασύμμετρες δημιουργίες του οίκου Versace.

Διάσημος για την εκλεπτυσμένη κομψότητά του, ο Armani παρουσίασε τζάκετ με τετραγωνισμένους ώμους πάνω από κοντές φούστες σε 80s γραμμή, ενώ το πορτοκαλί και το κόκκινο έδιναν μεγαλύτερη ένταση στις δημιουργίες του.

Αισθητή ήταν η απουσία των τσαντών από το σόου του Gucci, όπου κυριότερη έμφαση είχε δοθεί για πρώτη φορά στα ρούχα. Η σχεδιάστρια Φρίντα Τζανίνι, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι ο Gucci είχε ξεκινήσει την καριέρα του σχεδιάζοντας τσάντες και είδη ταξιδίου, εκτός από δυο - τρεις clutch bags και μερικές μεγαλύτερες από δέρμα στρουθοκαμήλου, αγνόησε τον τομέα των αξεσουάρ και εστίασε στα ρούχα ανδρόγυνου στιλ, από γούνα, δέρμα και κασμίρι.

«Sartorialita, Sicilianita, Sensualita» ήταν ο τίτλος της 50ής κολεξιόν του οίκου Dolce & Gabbana που γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας του στον χώρο παρουσιάζοντας συνολικά 75 δημιουργίες. Αν και ο κύριος όγκος των ρούχων ήταν σε μαύρο χρώμα -με λεοπάρ και floral-print λεπτομέρειες- το ιταλικό δίδυμο παρουσίασε και ευκολοφόρετα πλεχτά συνδυασμένα με ταφταδένιες φούστες, αισθησιακά δαντελένια φορέματα και γούνινες σπορ μπότες.

Γενέθλια είχε και ο Roberto Cavalli, ο οποίος γιόρτασε τα σαράντα χρόνια του οίκου του παραμένοντας πιστός στο χίπικο, bohemian look, με μπροκάρ παλτό σε military ύφος και διάφανα παντελόνια. Η Alberta Feretti, τέλος, απέδειξε ότι γνωρίζει καλά τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά να φορούν οι γυναίκες, με κοκτέιλ φορέματα που επιτρέπουν τη χρήση νορμάλ εσωρούχων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...