Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γιατροσόφια στα μαλλιά

Τα όμορφα μαλλιά είναι μεγάλο κεφάλαιο στο βιβλίο της ωραίας εμφάνισης. Ετσι, από τα πολύ παλιά χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορες «συνταγές» για πιο όμορφα, λαμπερά και δυνατά μαλλιά. Ομως ποια είναι η αλήθεια για όλες αυτές τις περίεργες θεραπείες ομορφιάς των μαλλιών; Οι ειδικοί βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

- ΜΠΙΡΑ.
Είναι μία από τις πιο παλιές μεθόδους. Οταν όμως το υγρό εξατμίζεται από τα μαλλιά, απομένει το κατακάθι από τον λυκίσκο και το κριθάρι. Αυτή η «επικάλυψη» δίνει περισσότερο όγκο και βάρος στα μαλλιά αλλά και... μυρωδιά παμπ!

- ΒΡΟΧΟΝΕΡΟ.
Το νερό της βροχής είναι απαλό. Πριν κυκλοφορήσουν τα σύγχρονα σαμπουάν, το βρόχινο νερό βοηθούσε τις γυναίκες να κρατάνε τα μαλλιά τους απαλά και λαμπερά. Ωστόσο, τώρα αυτήν τη δουλειά έχουν αναλάβει τα σαμπουάν και τα μαλακτικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μαζεύετε βρόχινο νερό σε κουβάδες.

- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Και όλο το λάδι της Πελοποννήσου να μαζέψετε, δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την ξηρότητα των μαλλιών αν δεν αναμειχθεί με νερό, ώστε να γίνει ένα κρεμώδες γαλάκτωμα για να διεισδύσει στην τρίχα. Το ελαιόλαδο, αν δεν έχει υποστεί την παραπάνω επεξεργασία, απλώς θα μείνει στην επιφάνεια της τρίχας και θα σας κάνει να μοιάζετε με λαδωμένο ποντικό.

- ΞΙΔΙ.
Αντί να απομακρύνει το λίπος, το ξίδι απλώς το ανεβάζει στην επιφάνεια της τρίχας και το αναδιανέμει σε όλο το μήκος των μαλλιών. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι όσο πιο όξινα είναι τα μαλλιά τόσο πιο απαλά δείχνουν, ενώ είναι και πιο λαμπερά. Και πάλι όμως, απογοητευτικός είναι ο παράγοντας οσμή.

- ΑΒΓΟ.
Η λεκιθίνη, μια πρωτεΐνη στον κρόκο, δεν μπορεί να διεισδύσει στην τρίχα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από ένα φτηνό μαλακτικό.

- ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.
Ο συνδυασμός λαδιού, νερού και αβγού στο προϊόν αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι μπορεί να ενυδατώσει τα κύτταρα των τριχών, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πιο ακριβή κούρα σε σχέση με το μαλακτικό.
   
- ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.
Το κιτρικό οξύ στο λεμόνι επιδρά όπως η χλωρίνη, αφού ξανοίγει το χρώμα στα ξανθά ή τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Ομως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ελέγχει την οξύτητα του χυμού ενός λεμονιού σε βαθμό που να ξέρει εκ των προτέρων τι χρώμα θα φτιάξει στο μαλλί . Το ίδιο ισχύει και με το χαμομήλι.

Τριχόπτωση

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ.
Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού μπορούν να κρατήσουν τα μαλλιά σε καλή κατάσταση, αλλά το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμά του είναι ότι βοηθάει τους άνδρες να κρατήσουν τα μαλλιά τους λίγο περισσότερο. Αυτό το καταφέρνει μπλοκάροντας ένα ένζυμο που βοηθάει τη μετατροπή της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, μια ουσία που συμβάλλει στην απώλεια των μαλλιών.


Επιμέλεια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα σχόλια σας χωρίς να είναι υβριστικά. ΔΕΝ δημοσιεύονται διαφημιστικά σχόλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...